Ingrediënten voor 2 personen:
– 80 gram zilvervliesrijst (ongekookt gewicht)
– 200 ml kokosmelk
– 1 prei (alleen het groene gedeelte)
– 1 rode paprika
– ½ courgette (150 gram)
– 100 gram sperziebonen
– 1 eetlepel (rijst-)olie
– 1 theelepel kerriepoeder
– 1 theelepel komijnzaad
– 1 theelepel gemberpoeder
– 1 theelepel kurkumapoeder
– Peper en zout naar eigen smaak

Bereidingswijze:
– Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking
– Was de groenten en snijd de paprika, courgette en het groene gedeelte van de prei in stukken
– Snijd beide kanten van de sperziebonen af en snijd ze doormidden
– Verwarm 1 eetlepel (rijst-)olie in een koekenpan en voeg de groenten toe
– Wok de groenten in ongeveer 5 minuten gaar
– Voeg de kruiden en kokoksmelk toe en laat het geheel 5-10 minuten zachtjes pruttelen.
– Je zult merken dat de saus wat indikt
– Serveer de zilvervliesrijst met de currysaus

Eet smakelijk!