Ingrediënten voor 6 pannenkoeken:
– 100 gram boekweitmeel
– 300 ml lactosevrije melk (ik heb Arla lactofree melk gebruikt)
– 2 eieren
– Boter of olie om in te bakken (ik gebruik rijstolie)
– FODMAP arm beleg naar keuze. Ik maak graag een gezonde keuze dus ik kies voor
FODMAP arm fruit zoals banaan, aardbei of 15 frambozen

Bereidingswijze:
– Doe het boekweitmeel, de melk en de eieren in een beslagkom.
– Gebruik een garde of mixer om er een glad beslag van te maken.
– Verwarm boter of olie in een koekenpan.
– Doe een deel van het beslag in de koekenpan en verdeel dit over de pan.
– Bak de pannenkoek aan beide kanten goud bruin.
– Ga zo door tot dat het beslag op is.

Beleg de pannenkoeken naar keuze. Een gezonde keuze is FODMAP arm fruit, zoals banaan of aardbeien. Frambozen zijn tot 15 stuks laag in FODMAPs. Keukenstroop, rijststroop en suiker zijn ook laag in FODMAPS, dit is echter een minder gezonde keuze. Natuurlijk kan u ook kiezen voor een hartige pannenkoek, bijvoorbeeld met kaas.