In veel producten worden suikers toegevoegd, denk bijvoorbeeld aan de pakjes, zakjes, blikjes en potjes, te koop in de supermarkt. Al die toegevoegde suikers willen we zoveel mogelijk vermijden. Gebruik verse groenten en maak de maaltijd op smaak met o.a. knoflook, ui, peper en een suikervrij bouillonblokje.

Ingrediënten voor 3 personen:
– 300 gram (gekookt gewicht) volkoren pasta (100 gram per persoon)
– 300 gram kipfilet
– 1 rode paprika
– 1 gele paprika
– 1 courgette
– 4 champignons
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 125 gram zure room
– 1 (groente-) bouillonblokje (van Natur Compagnie)
– Peper
– Eventueel verse of gedroogde kruiden naar keuze

Hoe maak je het?
– Kook de volkoren pasta zoals staat aangegeven op de verpakking.
– Snijd de kipfilet in blokjes.
– Was de groenten en snijd de courgette en paprika’s in stukken. Snijd de champignons in plakjes.
– Pel en snipper de ui en knoflook.
– Fruit de ui en knoflook in een scheutje (rijst)olie.
– Voeg de kipfilet toe en bak de kipfilet gaat.
– Voeg de groenten toe en bak dit ong. 5 minuten.
– Los het bouillonblokje op in een klein scheutje warm water.
– Voeg dit aan het geheel toe, netals de zure room.
– Voeg naar eigen smaak peper en eventueel overige verse of gedroogde kruiden toe.

Eet smakelijk!