Ingrediënten voor 2 personen:
– 4-5 volkoren pitabroodjes (ik kocht ze bij Albert Heijn)
– 1 blikje kikkererwten (200 gram, 125 gram uitgelekt gewicht)
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 8 eetlepels olie (ik heb rijstolie gebruikt)
– 3 eetlepels volkoren speltmeel
– 5 eetlepels (warm) water
– 1 theelepel cayennepeper
– 1 theelepel gemalen komijnzaad
– 1 theelepel kurkuma
– Eventueel zout, naar eigen smaak
– 2 flinke handen bladspinazie
– 2 tomaten

Hoe maak je het?
– Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af in een vergiet
– Pel en snipper de ui en knoflook
– Verwarm 1 eetlepel olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook
– Doe de kikkererwten, ui, knoflook, 3 eetlepels volkoren speltmeel, 5 eetlepels (warm) water, specerijen en eventueel zout in een keukenmachine of in een blender
– Laat de keukenmachine/blender draaien totdat een egale massa ontstaat
– Bak ondertussen de volkoren pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
– Verwarm 4 eetlepels olie in de koekenpan en gebruik een eetlepel om het mengsel in de pan te doen.
– Één eetlepels is voldoende voor één falafel stukje. Druk het mengsel met de achterkant van de eetlepel wat plat in de pan en bak de falafel aan beide kanten bruin
– Voeg 3 eetlepels olie toe en bak de volgende ronde falafel stukjes. Ga zo door totdat het mengsel op is.
– Vul de pita met bladspinazie, plakjes tomaat en de falafel stukjes.

Eet smakelijk!