Ingrediënten voor 2 personen:
– 100 gram volkoren penne (ongekookt gewicht)
– 275 gram kipfilet
– 1 paprika
– 1 broccoli (ik gebruik een broccoli van 425 gram, ongeveer 300 gram broccoli roosjes)
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 35 gram verse basilicum (is 1 basilicum plantje)
– 45 gram geraspte kaas
– 40 gram walnoten
– 4 eetlepels olie (ik gebruik rijstolie)
– 1 eetlepel sojasaus

Hoe maak je het? Bereidingstijd: 30 minuten
– Kook de volkoren pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
– Snijd de kipfilet in blokjes
– Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn.
– Verwarm 1 eetlepel olie in een wokpan, voeg de ui, sojasaus en kipfilet toe en bak de kipfilet gaar.
– Was ondertussen de groenten en snijd de paprika in stukjes en de broccoli in roosjes.
– Als de kipfilet gaar is, kunnen de groenten toegevoegd worden.
–  Zet het vuur middelhoog en laat de groenten in 10 minuten gaar stomen, door middel van een deksel op de pan.
– Ondertussen is het tijd om de pesto te maken. Was de basilicum en doe in een blender/keukenmachine.
– Voeg ook de kaas, knoflook, walnoten en 3 eetlepels olie toe.
– Meng de ingrediënten door elkaar met de blender/keukenmachine, tot een gladde massa.
– Voeg de pesto en volkoren pasta toe bij de groenten en roer door elkaar.

Eet smakelijk!