Ingrediënten voor 3 porties saus:
– 1 kg tomaten
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 1 theelepel rozemarijn
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel basilicum (gedroogd)
– 1 eetlepel olie
– ½ theelepel sambal

(Ik gebruik Oma Dée Peteh sambal, online te bestellen of te koop bij ‘Hoeve Bouwlust’ in Maasland).

Hoe maak je het?
– Was de tomaten en snijd ze in vieren
– Pel en snipper de ui en knoflook
– Verwarm 1 eetlepel olie in een pan
– Fruit de ui en knoflook
– Voeg de tomaten, sambal en kruiden toe en roer door elkaar.
– Laat gedurende 20 minuten op middelhoog vuur pruttelen
– Zet het vuur vervolgens laag en laat de saus nog 20 minuten indikken
– Gebruik de staafmixer voor het maken van een gladde saus

Eet smakelijk!

error: Content is protected !!