Ingrediënten voor 4 personen:
– 150 gram volkoren fusilli (ongekookt gewicht)
– 3 wortels
– 150 gram sperziebonen
– ½ bloemkool
– 4 grote champignons
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 1 blik kidneybonen (400 gram)
– 1 pakje passata (500 ml)
– 2 tl kerriepoeder
– 2 tl paprikapoeder
– 2 tl cayennepeper
– 2 tl tijm
– 4 tl Italiaanse kruiden
– 2 eetlepels olie (ik gebruik rijstolie)
– Naar eigen smaak peper, zout en/of sambal.
(Ik heb ½ tl sambal, Oma Dée Peteh, gebruikt. Online te bestellen of te koop bij ‘Hoeve Bouwlust’ in Maasland).
Hoe maak je het? Bereidingstijd: 30-40 minuten
– Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
– Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn.
– Snijd bloemkool in kleine roosjes en was ze.
– Was de wortel en de sperziebonen en snijd in stukjes.
– Borstel de champignons schoon en snijd in plakjes.
– Verwarm twee eetlepels olie in een wokpan en fruit de ui en knoflook.
– Voeg vervolgens de groenten toe. Roer de groenten door elkaar.
– Zet het vuur middelhoog en laat de groenten in 5 minuten gaar stomen, door middel van een deksel
op de pan.
– Voeg de kruiden toe en eventueel naar eigen smaak peper, zout en/of sambal.
– Laat de kidneybonen uitlekken en spoel de bonen af. Voeg ze toe bij de groenten.
– Voeg de passata toe en laat de saus rustig 5 minuten sudderen.
– Voeg vervolgens de gekookte fusilli toe en roer door elkaar.
Eet smakelijk!