Ingrediënten voor 6 personen
-600 g tomaten (6 tomaten)
– 2 pastinaken
– 1 ui
– 2 tenen knoflook
– stukje gember
– klein blikje tomatenpuree
– 1 liter bouillon (bijvoorbeeld groente bouillon)
– Olie (bij voorkeur rijstolie)
-Eventueel peper en kruiden naar keuze, zoals krulpeterselie

Zo maak je het:
1. Maak de groente schoon. Snij de tomaten in vieren en schil de pastinaak. Snijdt de pastinaak vervolgens in stukken. Pel en snipper de ui en knoflook en hak de gember fijn.
2. Verhit olie in een soeppan en fruit hierin de ui, knoflook, pastinaak en gember (naar smaak) 5 minuten op middelhoge temperatuur.
3. Voeg de tomatenpuree toe en bak het geheel al roerend 2 minuten op middelhoge temperatuur.
4. Voeg de tomaten en bouillon toe en breng het aan de kook. Laat de soep afgedekt 20 minuten zachtjes koken.
5.Pureer de soep met de staafmixer. Voeg eventueel peper en kruiden naar keuze toe. Ik heb krulpeterselie toegevoegd.

Eet smakelijk!

Recept Tomaat pastinaak soep

Dit recept is afgeleid van een soep verspakket van Albert Heijn. Ik voegde zelf andere bouillonblokjes toe, namelijk van Natur Compagnie. Aan de bouillonblokjes van Natur Compagnie is geen (riet)suiker toegevoegd. Daarnaast bak ik liever in rijstolie dan in olijfolie omdat rijstolie een hoog rookpunt heeft en dus goed verhit kan worden.