Ingrediënten voor 4 personen:
– 50 gram ijsbergsla
– 50 gram veldsla
– 2 rode bieten (zelf koken of voorverpakte gekookte rode bieten)
– 1 gele paprika
– 2 tomaten
– 125 gram verse geitenkaas naturel
– scheutje balsamico azijn

Hoe maak je het?
– Kook de rode bieten 1-1,5 uur totdat ze zacht zijn. Je kan de rode bieten ongeschild koken.
– Was ondertussen de gele paprika en de tomaten en snijd ze in stukjes.
– Snijd de ijsbergsla in stukjes/dunne reepjes en was de ijsbergsla, net als de veldsla.
– Voeg alle ingrediënten bij elkaar.
– Wanneer de rode bieten gaar zijn, kan je ze schillen. De schil laat makkelijk los.
– Snijd de rode bieten in stukjes en voeg het toe aan de salade.
– Strooi de verse geitenkaas in stukjes over de salade.
– Maak de salade af met een scheutje balsamico azijn.

Mocht je geen tijd hebben om de rode bieten zelf te koken, gebruik dat voorverpakte gekookte rode bieten.