Ingrediënten (voor 4 personen):
– 300 gram quinoa (ongekookt gewicht)
– Sla naar keuze (Ik heb rode krulsla gebruikt)
– 3 rode bieten
– 2 appels
– 75 gram walnoten
– 125 gram (verse) geitenkaas
Dressing:
– 5 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels balsamicoazijn
– 1/2 citroen uitgeperst
– Peper en zout naar eigen smaak
Bereidingswijze:
– Breng 1 liter water aan de kook. Kook de quinoa vervolgens in ongeveer 15 minuten gaar.
– Was en snijd ondertussen de sla en de appels in stukken. Snijd ook de rode bieten en geitenkaas in stukken.
– Giet de quinoa af na 15 minuten koken. Meng de sla, quinoa, appels en rode bieten door elkaar.
– Meng de olijfolie, balsamicoazijn en citroensap door elkaar. Voeg naar eigen smaak peper en zout toe. Voeg de dressing toe aan de salade.
– Garneer de salade met de geitenkaas en walnoten.