Ingrediënten voor 4 personen:
– 500 gram pompoen
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 1 liter bouillon (bijvoorbeeld groentebouillon)
– 1 theelepel karwijzaad
– 1 blaadje laurier
– Peper naar eigen smaak (of andere kruiden naar keuze)
– Scheutje olie (bij voorkeur rijstolie)

Hoe maak je het?
– Was de pompoen, verwijder de pitten en snijdt de pompoen in stukken.
– Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn.
– Fruit de ui en knoflook in een grote soeppan, in een scheutje olie.
– Voeg vervolgens de pompoenstukken toe.
– Voeg 1 liter bouillon, het laurierblad en het karwijzaad toe en laat het geheel 20 minuten zachtjes koken.
– Verwijder het laurierblad en pureer de soep met een staafmixer.
– Voeg naar eigen smaak peper en eventuele andere kruiden naar keuze toe.

Eet smakelijk!