Ingrediënten voor 2 personen:
– ½ aubergine
– 1 courgette
– 1 ui
– 250 gram tomatensaus (ik gebruikte een half pakje passata)
– 2 teentjes knoflook
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels Italiaanse kruiden
– Peper en zout naar eigen smaakt
Hoe maak je het? Bereidingstijd: 45 minuten
– Verwarm de oven voor op 200 graden
– Was de aubergine en de courgette en snijd ze in dunne plakken
– Pel de ui en snijd ook in dunne plakken
– Pel en snipper de knoflook
– Meng de tomatensaus, de knoflook en 1 eetlepels Italiaanse kruiden door elkaar
– Verdeel dit mengsel over een ovenschaal
– Leg de plakjes courgette, aubergine en ui om en om in de ovenschaal
– Strooi peper, zout en 1 eetlepels Italiaanse kruiden over de groenten.
– Besprenkel de groenten met 2 eetlepels olijfolie
– Zet de ovenschaal, afgedekt met een stuk ingevet bakpapier, voor circa 25 minuten in de oven.
Lekker in combinatie met vis of vlees naar keuze.
Eet smakelijk!
Het oorspronkelijke recept is afkomstig van Beyuna