Ingrediënten voor ongeveer 3 pannenkoeken:
– 150 ml (half)volle of plantaardige melk
– 100 gram havermout
– 1 ei
– Olie of boter

Hoe maak je het?
– Doe de havermout in de blender en zet de blender aan. De havermout wordt vermalen tot havermeel.
– Doe de havermeel in een kom en voeg de melk en het ei toe. Gebruik een garde om er een glad beslag van te maken.
– Doe olie of boter in een koekenpan.
– Doe een deel van het beslag in de koekenpan en verdeel dit over de pan.
– Bak de pannenkoek aan beide kanten goud bruin.
– Ga zo door tot dat het beslag op is.

Beleg de pannenkoeken naar keuze. Een gezonde keuze is bijvoorbeeld fruit. Mijn voorkeur gaat uit naar een pannenkoek belegd met zomerfruit. Ik heb altijd diepgevroren zomerfruit/bosvruchten in huis. Tijdens het bakken van de pannenkoeken laat ik het fruit ontdooien.

Je kan er natuurlijk ook een hartige pannenkoek van maken. Voeg bijvoorbeeld wat plakjes kaas toe tijdens het bakken van de pannenkoek. Op deze manier bevat de pannenkoek ook nog wat extra eiwitten.

Eet smakelijk!