Ingrediënten (voor 4 personen):
– 6 stronken witlof
– 250 gram rundergehakt
– 1 rode paprika
– 1/2 courgette
– 5 champignons
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– Geraspte kaas
– 2 eetlepels olie
– Sambal naar eigen smaak (ik heb 2 theelepels sambal Peteh van Oma Dée gebruikt)
– Zout
Bereidingswijze:
– Breng een grote pan water aan de kook en verwarm de oven voor op 180 graden.
– Was de stronken witlof en snijd ze doormidden. Verwijder de harde kern. Kook de witlof 3 minuten en laat de witlof daarna uitlekken.
– Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Was en snijd de rode paprika en de courgette.
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
– Doe 2 eetlepels olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook. Voeg vervolgens het gehakt toe en rul het gehakt gaar. Voeg daarna ook de groenten toe en roerbak de groenten kort mee.
Breng het geheel op smaak met sambal en zout naar eigen smaak.
– Leg de witlof in een ovenschaal en vul de witlof met het gehakt-/groentemengsel. Strooi de geraspte kaas over de gevulde witlof.
– Zet de ovenschaal ongeveer 15 minuten in de oven.
Lekker in combinatie met aardappelpuree.