Ingrediënten voor 2 personen:
– 225 gram gehakt
– 130 gram courgette
– 2 winterpenen
– 1 rode puntpaprika
– 1 lente-ui, alleen het groene gedeelte
– 2 theelepels Italiaanse kruiden
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel basilicum
– 1 eetlepel (rijst)olie
– Peper en zout naar eigen smaak
Voor de boekweit wraps:
– 150 gram boekweitmeel
– 300 ml water
– 1 theelepel tijm
– Eventueel een snufje zout
– 1 eetlepel (rijst)olie
Hoe maak je het?
– Was de puntpaprika, de winterpenen en de courgette en snijd in stukjes.
– Was de lente-ui en snijd in stukjes.
– Verwarm 1 eetlepel (rijst)olie in een koekenpan en voeg het gehakt toe.
– Voeg wat peper toe en rul het gehakt gaar.
– Voeg vervolgens de groenten en kruiden toe.
– Bak het geheel ongeveer 10 minuten, totdat de groenten beetgaar zijn.
– Voeg eventueel naar eigen smaak peper en zout toe.
– Doe de ingrediënten voor de boekweit wraps in een kom en meng met de garde alles goed door elkaar.
– Verwarm wat olie in de koekenpan en giet een deel van het beslag in de pan.
– Verdeel het beslag over de pan
– Bak de wrap aan beide kanten
– Ga zo door tot dat het beslag op is.
Eet smakelijk!