Ingrediënten voor 2 personen:
Voor de aardappelen uit de oven:
– 300 gram aardappelen
– 2 eetlepels (rijst-)olie
– 1 theelepel cayennepeper
– 1 theelepel mosterdzaad
– 1 theelepel kerriepoeder
– Zout en peper naar eigen smaak
Voor de salade:
– 100 gram (boter-)sla
– 1 tomaat
– 2 wortels
– 1/4 komkommer
– 1 bosui (alleen het groene gedeelte)
– 60 gram mozzarella
– ½ blikje tonijn, in water (60 gram uitgelekt gewicht)
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel citroensap
– 1 eetlepel lactosevrije kwark
– 1 eetlepel Italiaanse kruiden
– Peper en zout naar eigen smaak
Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 200 graden
– Was de aardappelen en snijd ze als frieten
– Leg de frieten in een ovenschaal
– Verdeel twee eetlepels (rijst-)olie en de kruiden over de frieten en meng door elkaar
– Voeg eventueel naar eigen smaak zout en peper toe
– Bak de frieten gedurende 15 minuten op 200 graden
– Haal de ovenschaal uit de oven en schep de frieten om
– Verspreid ze daarna weer gelijkmatig over de ovenschaal
– Bak de frieten nogmaals 15 minuten op 200 graden
– Maak ondertussen de salade
– Was de sla en groenten en snijd in stukken
– Laat de mozzarella en tonijn uitlekken
– Snijd de mozzarella in stukken
– Meng de sla, groenten, mozzarella en tonijn door elkaar
– Voeg vervolgens de olijfolie, citroensap, lactosevrije kwark en Italiaanse kruiden toe
– Voeg eventueel ook wat zout en peper toe, naar eigen smaak
– Meng alle ingrediënten door elkaar
Eet smakelijk!