Ingrediënten:
(voor 3-4 personen)
– 500 gram spruiten
– 500 gram krieltjes
– 250 gram champignons
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 1/2 citroen
– 2 eetlepels olie
– Zout en peper

Bereidingswijze:
– Was de krieltjes en maak de spruiten schoon. Snijdt het harde kontje van de spruiten af en verwijder eventueel het buitenste blaadje. Kook de spruiten en krieltjes 8-10 minuten en verwarm de oven voor op 220 graden.

– Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Meng de gekookte spruiten en krieltjes met het ui- en knoflookmengsel en voeg 2 eetlepels olie toe. Voeg naar eigen smaak peper en zout toe.

– Doe het geheel in een ovenschaal en rooster de aardappeltjes en groenten ongeveer 20 minuten in de oven. Schep het geheel na ongeveer 10 minuten een keer om.

– Maak ondertussen de champignons schoon met vochtig keukenpapier en halveer eventuele grote champignons. Meng de champignons met het citroensap. Voeg de champignons na 20 minuten toe aan de ovenschaal en rooster het geheel nog 10 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

Lekker in combinatie met vlees, vis of kip.