Ingrediënten voor 2 personen:
– 70 gram zilvervliesrijst (ongekookt gewicht)
– 1 prei
– 1 paprika
– 3 wortels
– 100 gram champignons (ong. 6 stuks)
– ½ courgette
– 2 teentjes knoflook
– 1 eetlepel olie (ik gebruik rijstolie)
– 1 eetlepel sojasaus
– 1 tl kerriepoeder
– 1 tl paprikapoeder
– 1 tl gemberpoeder
– 1 tl komijnzaad
– Naar eigen smaak peper, zout en/of sambal
(Ik heb ½ tl ‘Oma Dée Kokos’ sambal gebruikt. Online te bestellen of te koop bij ‘Hoeve Bouwlust’ in Maasland).

Voor de pindasaus
– 2 eetlepels 100% pindakaas
– 100 ml (plantaardige) melk
– 1 tl sojasaus
– ½ tl sambal (Ik gebruik ‘Oma Dée Kokos’)

Hoe maak je het? Bereidingstijd: 30 minuten
De nasi:
– Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
– Pel de knoflook en hak fijn.
– Was de prei, paprika, wortels en courgette en snijd in stukjes.
– Borstel de champignons schoon en snijd in plakjes.
– Verwarm 1 eetlepel olie in een wokpan en fruit de knoflook. Voeg de prei ook meteen toe.
– Voeg vervolgens de groenten en sojasaus toe. Roer de groenten door elkaar.
– Zet het vuur middelhoog en wok de groenten gaar gedurende 5 minuten.
– Voeg de kruiden toe en eventueel naar eigen smaak peper, zout en/of sambal.
– Voeg vervolgens de gekookte zilvervliesrijst toe en roer door elkaar.

De pindasaus:
– Doe de ingrediënten voor de pindasaus in een steelpan.
– Zet op middelhoog vuur en roer door elkaar.
– Al roerende zul je merken dat de saus na een paar minuten steviger wordt.
– Mocht de saus te dik worden, voeg dat nog wat (plantaardige) melk toe.

Bak eventueel een eitje voor bij dit gerecht.

Eet smakelijk!

Ik heb gekozen voor een vegetarische nasi.
Natuurlijk is het ook mogelijk om dit recept te maken met kipfilet blokjes.