Ingrediënten voor 2 pannenkoeken:
– 1 banaan
– 2 eieren
– Boter of olie om in te bakken (ik gebruik rijstolie)
– Optioneel: 1 tl kaneel voor de smaak en 20 gram havermout voor extra vezels en meer verzadiging.

Zelf vind ik het niet nodig om de pannenkoeken te beleggen, i.v.m. de zoete smaak van de banaan. Mocht u de pannenkoek willen beleggen, kies dan bijvoorbeeld voor FODMAP arm fruit, FODMAP arme noten of voor kaneel.

Bereidingswijze:
– Prak de banaan tot moes.
– Voeg de eieren toe (en eventueel kaneel en havermout). Roer dit door elkaar tot een glad geheel.
– Verwarm boter of olie in een koekenpan.
– Doe een deel van het beslag in de koekenpan en verdeel dit over de pan.
– Bak de pannenkoek aan beide kanten goud bruin.
– Ga zo door tot dat het beslag op is.

Eet smakelijk!