Ingrediënten voor 3-4 personen:
– 1 bloemkool
– 400 gram gesneden andijvie
– 150 gram gerookte kipfilet
– 100 ml melk
– 1 theelepel nootmuskaat
– 1 theelepel kerriepoeder
– 1 eetlepel (rijst)olie
– Peper en zout naar eigen smaak

Bereidingswijze:
– Snijd de bloemkool in roosjes, was ze en laat de bloemkoolroosjes 10 minuten koken.
– Snijd ondertussen de gerookte kipfilet in blokjes
– Verwarm 1 eetlepel (rijst)olie in een koekenpan en voeg de gerookte kipblokjes en de andijvie toe.
– Laat de andijvie slinken.
– Giet de bloemkool af, voeg 100 ml melk toe en pureer de bloemkool.
– Voeg de andijvie en gerookte kipblokjes toe en roer het door elkaar.
– Breng de stamppot op smaak met nootmuskaat, kerriepoeder, zout en peper.

Eet smakelijk!